Svårigheter.

publicerat i Allmänt, Lionel;
När det gäller Lionels och hans autism innebär det att han har svårigheter med dofter. Han känner mycket av det inte vi andra känner och vill gärna inte gå på den stora toaletten här hemma och  ibland är hans så brutal ärlig och talar om att man luktar illa och inte vill ligga bredvid en.  
Han har även svårt när det är "prickar" i mat eller dyl. Maten får t ex inte vara kryddad med oregano för då blir det gröna prickar eller chipsen måste vara Pringels för de är släta och har inga fläckar.
Men en av de svåraste saker han har är när bussen stänger av motorn. Jag tror ingen förstår hur rädd och förtvivlad han blir när vi sitter på bussen och bussen måste stänga av motorn av olika anledningar. Det här har gjort att ha med en telefon med musik är mycket viktigt då att ha på något som distraherar gör det lite lättare men att det ändå krävs att musiken är mycket hög jag håller om honom hårt hårt.Han har som tur är fått färdtjänst som jag berättade innan på grund av detta vilket underlättar mycket.

(null)

Kommentera inlägget här :