Det flyter på

publicerat i Allmänt;

Nu har det snart gått en månad för Lionel i skolan. En månad som gått över förväntningarna. Han har sina vänner och speciellt en vän som går i parallellklassen. 


Kompisen har också autism och på något sätt komplettar de varandra, Lionel kan vara ganska drivande i sina lekar och Kaleb som kompisen heter hänger gärna på.

Idag träffades dom i lekparken och det var roligt att se hur de sken upp när de sågs och började leka!

Själva skoldelen flyter också på bra enligt läraren och resursen. Han hänger med och tycker det är roligt. De har hittat bra rutiner som flyter på bra även om han ibland blir lite sur om han inte får svara när han räcker upp handen men det är lite typiskt Lionel.

Häromveckan hade de sitt första matteprov och Lionel hade endast 3 fel. Jag vet att flera hade alla rätt men pappan och mamman i huset var detta mycket stort.

Självklart kommer det komma bakslag men just nu är det bra!😊

Morfar

publicerat i Allmänt;

Min morfar somnade som bekant in för en kort tid sedan och igår var det dags att säga farväl. Morfar hade varit väldigt tydlig med att han ville spridas till havs och att en ceremoni i kyrkan inte var nödvändig! 


Min mor och morbror valde därför att helt enkelt skippa kyrkan och allt vad det innebar och i stället blev avskedet på den restaurang i det hus han och hans bror växte upp. Med lite tilltugg och mingel fick alla träffas och prata lite om vem han var. 
Efteråt åkte de närmaste ut med båten där vi  med ett par enkla ord några tårar och en tyst minut  spred honom till havs, precis som han hade önskat!

Gårdagen var om även en sorgsam men ändå mycket trevlig dag. Släkten, det som finns kvar fick träffas och det var glatt och lättsamt. Morfar var en skojfrisk person och jag tror inte att han skulle vilja att vi satt och sörjde honom på det viset.
Det var roligt att träffa de släktingar man inte sett sedan man var liten och jag sörjer lite att min kontakt med morfar inte var bättre än vad den var.
Vi får dock göra det bästa av situationen och se till att vi i släkten träffas regelbundet!