Shopping.

publicerat i Allmänt;
Emelie hittade ett presentkort hon hade fått och vllle åka ner och handla för det. Då jag jobbar hela veckan och pappan i huset jobbar natt var det svårt för någon av oss att följa med.
Hon är ju så pass stor så jag sa till henne att hon kan åka själv om hon vill och tänker samtidigt att Lionel är ju en mycket van buss samt gå på stan människa så han kanske ville följa med.
Sagt och gjort, med strikta förmaningar om vilken affär de fick gå till sitter de nu på Mac Donalds med några shoppingfynd i påsarna.
(null)

När något är bra.

publicerat i Allmänt, Livet;
Jag älskar böcker men tyvärr har jag ingen ro att läsa en bok fysiskt. Det står massor av böcker som vi fått ifrån svärföräldrarna och bara väntar på att få hamna på nattduksbordet men som står kvar i bokhyllan. Givetvis händer det att någon bok hamnar där men inte så ofta som jag kanske hade önskat.
Det är därför ljudböcker är min stora räddning och jag vet inte hur många böcker jag har lyssnat på. När jag arbetade på hemtjänsten var det perfekt att ha i örat när det var städ hos en kund eller när jag är ute med Leif.
Jag som i perioder har svårt med sömnen slappnar lättare av med en bok i örat då jag måste koncentrera mig på boken och inte låta alla tankar och funderingar ta över.
Har som sagt "läst" väldigt många och de senaste är böcker av Fredrik Backman. Ni vet han som skrev En man som heter Ove. Den boken har jag för övrigt inte läst men hans andra böcker. Jag älskar hans karaktärer och jag älskar hur han beskriver ett samhälle hur utstött det än är. Jag älskar att jag sitter med tårar i ögonen på bussen eller får kväva ett skrattanfall i sängen när jag ska försöka sova.
Bra helt enkelt.
(null)

Träning och framgång.

publicerat i Allmänt, Lionel;
Tänk vad träning ger framgång och då menar jag inte min egen utan Lionel och hans protes.
Vi har som ni vet sedan innan börjat ta ur den 1 gång i månaden för att göra rent den vilket har fungerat bra. 
Idag höll jag på att glömma bort att det var dags och Lionel var väl inte så supersugen att göra det men med lite mutor och peppning gick det utmärkt.
Och det bästa var dessutom att han gjorde det helt själv. Att sätta in den däremot måste jag eller pappan i huset göra. Inte för att han inte vågar utan för att han inte är där motoriskt sett.
(null)

(null)

(null)